Friday 20 February 2009

Comunicarea

Conform http://dexonline.ro,"Comunicarea" se traduce prin "Acţiunea de a comunica şi rezultatul ei". Bineinteles, in functie de context mai exista si alte explicatii, insa aceasta este cea dintai in toate cazurile.


Atunci cand comunicarea este urmata de un rezultat pozitiv ajungem la concluzia ca "am comunicat eficient". Potrivit site-ului mentionat mai sus, una dintre explicatiile oferite pentru notiunea de "eficient" este urmatoarea: "Care-şi face efectul; care produce un anumit efect (folositor)".

Bineinteles mai exista si situatiile in care comunicarea este "ineficienta". Care... ca sa fiu stresanta, si citand acelasi site, inseamna: "Care este lipsit de eficienţă".


Indiferent de tipul sau, comunicarea ar trebui sa fie urmata de "feed-back / feedback" (pozitiv sau negativ), adica de "Retroacţiune, care se manifestă la nivelul a diferite sisteme în scopul menţinerii stabilităţii şi echilibrului lor faţă de influenţe exterioare". Ce inseamna asta? Pai... in traducere libera, feedback este ceea ce trebuie sa obtii in urma a ceea ce comunici.


- - - Va urma - - -

No comments: