Friday 13 November 2015

Mult stimati conducatori de trib

Dedic aceste randuri mult stimatilor conducatori de trib!

Stiu ca pentru a ocupa tot felul de functii publice ai nevoie de studii de specialitate in domeniu. In unele cazuri chiar de experienta. In contextul actual ma intreb care e diferenta intre voi si o persoana care a avut nenorocul sa mearga la scoala doar pentru 4 ani.

Sunteti oameni cu afaceri de succes. Sunteti oameni cu bani. Care nu isi traiesc viata de pe o zi pe alta cu grija unui salariu minim pe economie care nu iti ajunge pentru nimic. Cu toate astea, parca in momentul in care ajungeti conducatori de trib, va pierdeti mintile. Ideile bune de gestionare a unei afaceri dispar din capul vostru ca si cum ar fi acoperita o pata cu var. Vi se pune pe ochi o negura de neinteles.

Am 30 de ani. Muncesc de aproximativ 10. Mama si tatal meu au trecut prin momente grele pentru ca eu sa merg la scoala. Apoi la liceu. Apoi la facultate.
Oare parintii vostri nu au facut sacrificii? Oare nu va pare si voua rau de sufletele triste ale celor care v-au dat tot ceea ce ei nu au avut? Oare lor... nu le-o fi rusine cu voi? Eu cred ca da. V-au trimis la scoala pentru a fi capabili sa luati in viata decizii bune. Pacat ca nu e asa.

Pana acum ceva timp nu intelegeam rostul lucrurilor. Dar de 10 ani incoace ma intreb asa: pentru ce?

Platesc in fiecare luna contributii la stat pentru ca mama mea sa se trezeasca dimineata la 3 in ziua cand trebuie sa mearga la medic. Altfel nu mai prinde bon de ordine la analize. Drept urmare pierde programarea la medic. Apoi trebuie sa mai astepte o luna jumatate sa prinda un loc disponibil iar. Ati introdus marele program cu Cardul. Blocat sistem. Bifat! Asteptat 4 ore ambulanta. Bifat. Prelungit perioadele de asteptare la medic? Bifat!
Dau un salariu pe taxe(le tale): cas, cass, fnuass, impozit pe venit, tva. Oamenii din sistemul sanitar sunt platiti putin. Spitalele arata deprimant. Pensia cine mai stie daca o apuc. Infrastructura e la pamant.
 
Toate astea, pentru ce?

No comments: